Strona główna Pozostałe Najdoskonalsze kawy pod espresso

Najdoskonalsze kawy pod espresso

224
0
PODZIEL SIĘ

Mała czarna – niewielu z nas wyobraża sobie bez niej dzień. Parzenie porannej lub popołudniowej kawy stanowi codzienny rytuał. Intensywny napar pomaga nam się obudzić, dodaje energii, a także poprawia humor. Niezależnie od tego, z której z metod korzystamy – czy to z automatycznego bądź kolbowego ekspresu, włoskiej kawiarki, praski francuskiej, Chemexu czy też Aeropressu – chcemy cieszyć się idealnym smakiem naszego kofeinowego napoju. Prócz specjalnego urządzenia, i młynka warto zadbać o najwyższej jakości kawę oraz odnaleźć swoją ulubioną kompozycję.

Meseta ORO BAR

Meseta ORO BAR to kawa dla wielbicieli mocnej, intensywnej espresso o dużej zawartości kofeiny. Jest to kompozycja ziaren arabik (50%) pochodzących z plantacji w Brazylii, Kolumbii, Nikaragui, Gwatemali i Kostaryki oraz ziaren robusty (50%) z upraw w Kongo, Togo, Kamerunie, Indiach i Indonezji. Mieszanka ta wyróżnia się wyrazistym charakterem i aksamitną syropowatością.

Agust Elegante

Elegante to połączenie arabiki (85%) i robusty (15%). Ta kompozycja o średniej zawartości kofeiny i miodowo-czekoladowych aromatach jest jednocześnie kwaskowa i słodka. Na długo pozostawia charakterystyczny posmak na podniebieniu.

La Brasiliana ORO BLU

ORO BLU to coś w sam raz dla miłośników łagodnego espresso. Ta kompozycja o średniej zawartości kofeiny w 70% składa się z ziaren arabik pochodzących z upraw w Ameryce Środkowej i Południowej oraz w 30% z indyjskiej robusty.

Lavazza Gran Espresso

Włoska Gran Espresso to kawa o głębokim, intensywnym smaku i gęstej cremie. W 60% składa się z ziaren arabik z Centralnej i Południowej Ameryki oraz w 40% z afrykańskiej robusty. Tworzy doskonałe, pobudzające espresso, gdyż zawiera w sobie dużą ilość kofeiny.

Więcej informacji i pysznych kaw zaoferuje Ci sklep kawa ziarnista Cafe Silesia.