Strona główna Pozostałe Wyposażenie kuchni cukiernika

Wyposażenie kuchni cukiernika

129
0
PODZIEL SIĘ

Jesteś młodym cukiernikiem i właśnie otwierasz własny biznes? Pieczenie i dekorowanie ciast, tortów, ciasteczek i babeczek sprawia ci dużo radości? Pragniesz wyróżnić się spośród konkurencji? Chcesz, by twoje wypieki zachwycały nie tylko smakiem, ale również niebanalnym wyglądem? W takim razie potrzebujesz porządnego sprzętu, który będzie nieocenioną pomocą w rozwijaniu twoich zdolności.

Urządzenia

Przede wszystkim potrzebujesz solidnego i wydajnego miksera z trzema różnymi końcówkami oraz urządzenia do cięcia biszkoptu, dzięki któremu zaoszczędzisz czas i będziesz pewien, że każde ciasto jest precyzyjnie podzielone. Prócz tego nie obędzie się bez podgrzewacza czekolady oraz fontanny – zwłaszcza, jeżeli chcesz przyjmować zamówienia dotyczące obsługi wesel.

Sprzęt drobny

Koniecznością jest inwestycja w porządne zestawy noży, mieczy do tortu i łopatek. Im będziesz mieć ich więcej tym lepiej, ponieważ każdy nóż służy czemuś innemu. Bardzo pomocne okazują się także znaczniki do tortu, plastikowe miarki, pędzle, rózgi oraz radełka (proste i falowane).

Akcesoria dekoratorskie

Tak ważne w dzisiejszych czasach zdobienie wypieków wymaga odpowiednich akcesoriów. Bajeczne torty, ciasta i ciasteczka stworzysz z workami cukierniczymi do detali, zestawami tylek (końcówek), zestawami przyrządów do modelowania i wykańczania elementów dekoracyjnych (np. liści, kwiatów, falbanek, twarzy figurek), wałkami do mas cukrowych, silikonowymi matami (np. do kształtowania koronek) oraz wycinarkami różnych kształtów.

Blachy i formy

Różnokolorowe papilotki i blachy do muffinek, formy wiedeńskie, różnych rozmiarów prostokątne, kwadratowe i okrągłe blachy do ciast i tortów, formy okazyjne np. w kształcie wielkanocnych baranków oraz ranty w różnych kształtach – bez nich ani rusz!

Zobaczcie jakie dekoracje cukiernicze oferuje dla was sklep Savpol